10 / 05 / 2024

Kira gelir vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman?

Kira geliri istisna sınırını geçen taşınmaz sahiplerinin devlete ödemekle yükümlü oldukları vergi kira gelir vergisi olarak karşımıza çıkıyor.Peki kira gelir vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman?


Kira gelir vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman?

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre her kira geliri elde eden kişi, direkt vergi yükümlüsü olmuyor. Elde edilen kiraların belirlenen istisna sınırından az olması halinde, kira gelir vergisi ödenmiyor.İstisna sınırını aşanlar vergi mükelelfi oluyor.


2014 konut kira gelirleri toplamda istisna tutarı olan 3 bin 300 TL'yi aşanlar ve işyeri kira geliri; istisna tutarı olan 27 bin TL'yi aşanlar 2015 yılında kira gelir vergisi ödemekle yükümlü oluyor.


Ödenecek kira gelir vergisi www.gib.gov.tr adresindeki “Hesaplamalar ” bölümünden yararlanarak öğrenebiliyor.Kira gelir vergisi ödemeleri;


*Mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine,

*Bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine,

*Tahsile yetkili banka şubelerine yapılabiliyor.


Peki kira gelir vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman?  Kira gelir vergisi 2. taksit ne zaman ödenir? diyorsanız işte yanıtı.


2015 yılı vergi takvimine göre kira gelir vergisi mükellefleri vergilerini Mart ve Temmuz ayı olmak üzere iki eşit taksit şeklinde ödeyebiliyor.Kira gelir vergisi birinci taksitleri Mart ayında ödendi.İkinci taksitler ise Temmuz ayında yani 6 gün sonra başlayacak.

Kira gelir vergisi 2015 hesaplama!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com