04 / 05 / 2024

Kira beyan dönemi bugün sona eriyor!

Kira beyan dönemi bugün sona eriyor!

Kira gelir vergisi için beyanname verme ve 1. taksiti ödeme süresi 1 Mart'ta başlamıştı. Kira beyan ve ödeme dönemi bugün sona eriyor...


Kira gelir vergisini, 2016 yılında taşınmazını kiraya vererek istisna sınırlarından yüksek miktarda kira geliri elde eden kimseler ödüyor. Bu sınırlar her sene yeniden belirleniyor.


2016 yılı içerisinde evini kiraya verenlerin kira geliri 3 bin 800 TL'den, işyerini kiraya verenlerin kira geliri 30 bin TL'den yüksekse kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor.


Kira gelir vergisi için beyanname verme ve 1. taksiti ödeme süresi 1 Mart'ta başlamıştı.   Kira beyan ve ödeme dönemi bugün sona eriyor.


Beyanname ve ödeme vergi işlemleri dairesine gidilerek yapılabildiği gibi internet vergi dairesi şubesinden de yapılabiliyor. İnternetten kira beyanı verme

Hazır Beyan Sistemine Başkanlığın internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinden giriş yapılıyor.


Beyanname; kayıtsız (adi) posta ile gönderilmiş veya özel dağıtım şirketleri tarafından getirilmiş ise vergi dairesi evrak kayıt tarihinde, kayıtlı posta (Taahhütlü, Acele Posta Servisi, Kurye vb.) ile gönderilmiş ise zarfın üzerine PTT tarafından tatbik edilen kabul tarihinde verilmiş sayılıyor. Hazır Beyan Sisteminde ise kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayılıyor.




Hazır beyanname sistemi 2017!

 




Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com