29 / 03 / 2024

Kira gelir vergisi 2018 beyan dönemi başladı!

 Kira gelir vergisi 2018 beyan dönemi başladı!

Konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler için ödenmesi gereken kira gelir vergisinde öncelikle beyanname veriliyor. Kira gelir vergisi 2018 beyan dönemi başladı..


Kira gelir vergisi, taşınmaz mal kiralamalarından gelir elde edenler tarafından ödeniyor. Bu vergi ödemelerinden önce beyanname verilmesi gerekiyor.


Beyannameyi kira geliri istisnadan yüksek olan kimseler veriyor. 2017 yılı içerisinde konutunu kiraya vererek 3 bin 900 TL'den, işyerini kiraya vererek 30 bin TL'den yüksek gelir elde eden kimseler beyanname vermek zorunda oluyor.


Kira gelir beyanı için son gün 26 Mart


2018 yılı Kira gelir vergisi 2018 beyan dönemi bugün başladı. Beyannameler 26 Mart'a kadar verilebilecek. Kira vergisi için 1. taksit ödemeleri de bugün başladı ve 31 Mart'ta sona erecek. 2. taksit ödemeleri ise Temmuz ayında yapılıyor.


Kira gelir vergisi beyannameleri ilgili vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet şubesinden de verilebilecek. İnternette "Hazır Beyan Sistemi" ile beyanname verilebiliyor.Hazır Beyan Sistemine Başkanlığın internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinden giriş yapılıyor. 


Kira beyannamesi vermeyen ya da eksik beyanda bulunan mükelleflerden ödemeleri gereken vergiler cezalı olarak tahsil edilmektedir.


Kira gelir vergisi hesaplama 2018!



Özge ÖZDEMİR ÇOLAK/Konuttimes.com