Riskli yapı raporu alınan yapılar için yıkım kararı alınıyor.Bu süreçte vatandaşların sağlanan finansal destekler arasında taşınma yardımı da bulunuyor.Peki kentsel dönüşüm taşınma yardımı ne kadar?
Kentsel dönüşüm taşınma yardımı ne kadar?
Kentsel dönüşüm kapsamında taşınmazı anlaşma yolu ile yıkılan kişilere yapılan finansal destekler arasında taşınma yardımı da bulunuyor.
Söz konusu kira yardımının ilk beş aya kadar olan kısmı, taşınma masrafları da dikkate alınarak peşin olarak ödenebiliyor.Kentsel dönüşüm taşınma yardımı için gerekli evraklar mesken ve işyerlerinde farklılık gösteriyor.
Konut Kiracıları İçin;
-Ek-2 Başvuru Formu (Kurumda Verilecek)
-Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi
-Riskli binada oturduğunu gösterir; Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Örneği Aslı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak, ıslak imzalı olmalı) veya son 3 aya ait elektrik, su, doğalgaz faturalarından birinin aslı (son 3 aya ait fatura; kiracının adına kayıtlı, açık adres ve bağımsız bölüm numarasını gösterir olmalı)
-Kamu Bankalarına Ait Hesap Numarası, (IBAN) Gösteren Hesap Cüzdanı Fotokopisi (Mümkün olması halinde Ziraat Bankası ve Halkbankası, vadesiz hesap)
-Yeni Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Örneği Aslı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak, ıslak imzalı olmalı)
-Riskli Yapı Belirtme Yazısının Fotokopisinin temin edilmesi gerekiyor.
İş Yeri Kiracıları İçin;
-Ek-3 Başvuru Formu (Kurumda Verilecek)
-Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi
-Riskli Bina Adresine Ait Vergi Levhası
-Yeni Taşınılan Adrese Ait Vergi Levhası
-Riskli Yapı Belirtme Yazısının Fotokopisi
-Kamu Bankalarına Ait Hesap Numarası, (IBAN) Gösteren Hesap Cüzdanı Fotokopisi (Mümkün olması halinde Ziraat Bankası ve Halkbankası, vadesiz hesap) gerekiyor.
Anlaşılarak evden çıkan kiracılara ve hak sahiplerine 6306 sayılı kanun uygulama yönetmeliğinde belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde defaten 1470 TL taşınma yardımı ödemesi yapılıyor.
Kentsel dönüşüm kredisi 2015 ne kadar?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com