29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm risk raporuna itiraz dilekçesi!

Kentsel dönüşüm risk raporuna itiraz dilekçesi!

Maliklerin kentsel dönüşüm risk raporuna itiraz etme hakkı bulunuyor. İtiraz için dilekçe yazmak gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm risk raporuna itiraz dilekçesi..


Kentsel dönüşüm risk raporuna itiraz dilekçesi!

Kentsel dönüşüm projesi, kentteki sorunlu alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesi amacı ile yeniden yapma veya sağlıklı hale getirmek için uygulama yapılması anlamına geliyor.


Bir binanın riskli olup olmadığı 6/3/2007 tarihli ve 26454 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre tespit ediliyor.


Vatandaşların binanın risk raporuna itiraz hakkı bulunuyor. Herhangi bir itiraz durumunda bakanlığın içinde kurulan itiraz komisyonu hızlı bir şekilde toplanarak risk raporunun doğru olup olmadığıyla ilgili bir karar veriyor. 


Kentsel dönüşüm risk raporuna itiraz etmek için yazılması gereken dilekçe şöyle;


Kentsel dönüşüm risk raporuna itiraz dilekçesi..


Tarih: --- / ---/ ---


İSTANBUL ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ’NE


Konu: İtiraz


İstanbul ili,  ________ ilçesi, _______________ mahallesi, __________ sokak, no: _______, _____________ apartmanı adresindeki _________ pafta, ________ ada, __________ parsel sayılı taşınmazda bulunan binamız için  _________________ tarafından düzenlenmiş olan ‘Risk Raporuna’ ve ilgili yıkım kararına itiraz ettiğimi bildirir gereğinin yapılmasını tarafınızdan talep ederim.


Adres:

Tel:


Riskli Yapı Malikleri 

Tc Kimlik No    Ad Soyad   İmza


1.

__________________________________________________________________________________ 

Kayıt No:

Kayıt Tarih:

Kentsel dönüşüm risk raporu ücretini kim öder?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri