28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteğine uzatma kararı!

 Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteğine uzatma kararı!

Kentsel dönüşümde, 6306 sayılı Kanun kapsamında hak sahipleri tarafından bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteği 2018 yılı sonuna uzatıldı...



Kentsel dönüşüm kredisii oturulan binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesi için bankaların sunduğu bir kredi ürünü oluyor. Kentsel dönüşüm kredisi afet riski altındaki riskli yapılar için veriliyor.  


Kentsel dönüşümde, 6306 sayılı Kanun kapsamında hak sahipleri tarafından bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteği 2018 yılı sonuna uzatıldı.   


6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. 


Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında tüzel kişilere kullandırılan kredilerde, faiz desteği sağlanacak kredi anapara tutarının üst limiti 2016 yılında 100 bin liradan 125 bin liraya çıkartılmıştı.    Daha önce bir hak sahibi adına faiz desteği sağlanacak toplam kredi tutarı en fazla 500 bin lira iken, bu tutar 625 bin lira olarak yeniden belirlenmişti.


6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilerde sağlanacak faiz desteğine ilişkin Bakanlık ile protokol imzalayan Bankalar ise şu şekilde:     


Kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar 


1- Akbank T.A.Ş. 

2- Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. 

3-Alternatif Bank A.Ş. 

4-Denizbank A.Ş. 

5-QNB Finansbank A.Ş. 

6-Türkiye Garanti Bankası A.Ş. 

7-Türkiye Halk Bankası A.Ş.

 8-ING Bank A.Ş. 

9-Kuveyt Türk Katılım Bankası 

A.Ş. 10-Türk Ekonomi Bankası A.Ş. 

11-Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. 

12-Türkiye İş Bankası A.Ş. 

13-Şekerbank T.A.Ş. 

14-Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O 

15-Yapı Ve Kredi Bankası A.Ş. 

16-T.C. Ziraat Bankası A.Ş.