28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm kredisi 2015!

 Kentsel dönüşüm kredisi 2015!

Kentsel dönüşüm kapsamına giren taşınmazlar için Bakanlık konut kredisi yardımında bulunuyor.Peki kentsel dönüşüm kredisi 2015 ne kadar?İşte 2015 kentsel dönüşüm kredisi ödemesi..


Kentsel dönüşüm kredisi 2015!

Ekonomik ömrünü tamamlamış ve olası bir depremden zarar görme ihtimali yüksek olan yapılar kentsel dönüşüm projesi kapsamına dahil edilebiliyor.Kentsel dönüşüm kapsamında olan yapılar için devlet konut kredisi hakkı tanıyor. 


Kentsel dönüşüm kredisinden yararlanabilmek için, söz konusu taşınmazlar için risk tespitinin yapılmış olması ve söz konusu deprem risk raporunun Bakanlık tarafından onaylanması gerekiyor.


Bakanlık ile anlaşmalı Bankalardan Kentsel Dönüşüm Kredisi kullanımı için başvuruda bulunulabiliyor.Bakanlıkça belirlenen miktarların altında da kredi açılabiliyor. Bankaya başvurda bulunmak için gerekli belgeler şunlardır:


*Mülk Sahibi Tapu Fotokopisi

*Mülk Sahibi Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

*Tapu Müd. alınmış kaşeli imzalı Bağımsız Bölüm Listesi ( TAKYİDAT Belgesi) dir.


Kentsel dönüşüm kredisi 2015 ne kadar?


Kentsel dönüşüm kanunu kapsamında, bir hak sahibine, kullandırılacak finansmanda en fazla 100.000 TL'ye kadar konut yenileme finansmanında yıllık %4, işyeri finansmanında yıllık %3 kar oranı desteği sağlanıyor.


Bir hak sahibi, toplamda 500.000 TL'ye kadar kentsel dönüşüm kapsamında kredi hakkından faydalanabiliyor. Bir adet konut /iş yeri için bu 100.000 TL, güçlendirme kredilerinde ise 50.000 TL olarak sınırlandırılmıştır.



Kentsel dönüşüm sürecinde değer artışı doğru belirlenmeli!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri