19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar 2015?

 Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar 2015?

2015 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemelere göre kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşlara 18 ay boyunca kira yardımı yapılabiliyor.Peki kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar 2015?


Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar 2015?

Kentsel dönüşüm kentte sorunlu ve gelişmemiş bölgelerin sorunlarının giderilmesi için yapıların yeniden yapılandırılması olarak ifade ediliyor.


Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapıların yıkılması nedeniyle  maliklere veya kiracılara  kira yardımı yapılıyor.Kentsel dönüşüm kira yardımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ ne başvuruda bulunmak yeterli oluyor. 


Kentsel dönüşüm kira yardımı için başvuru dilekçesinin doldurulması ve kira yardımı için gerekli evrakların temin edilmesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar şu şekilde sıralanıyor:


-Nüfus cüzdanı fotokopisi 

-Konut veya işyerinin tapu senedi 

-Riskli bina tespit raporu inceleme formu 

-Tahliye ettiğime dair yeni adresimi gösterir adrese dayalı nüfus kayıt örneği.


Kira yardımı belli bir süre içerisinde, belli miktarlarda bu yardıma başvuran hak sahiplerine yapılıyor.Riskli binasını anlaşma ile tahliye eden kimselerin kira yardımına başvurmaları halinde yapılacak kira yardımı süresi 18 ayı geçemiyor.Peki kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar 2015?


Maliklerin 2015 yılında kira yardımı olarak 735 lira, kiracıların ise bir defaya mahsus 1470 lira alacağı belirtiliyor. Kentsel dönüşümle ilgili  merak edilenler ALO 181 Hattı'ndan öğrenilebiliyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru formu 2015!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri