19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç para?

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç para?

Kentsel dönüşümde kira yardımından faydalanmak isteyen kimselerin başvuruları üzerine Bakanlıkça belirlenecek oranda kira yardımı yapılıyor.Peki kentsel dönüşüm kira yardımı kaç para?


Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç para?

Kentsel Dönüşüm projesi gereğince, riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor.


Kentsel dönüşümden yararlanan malik ve kiracılara yapılan -kira yardımın da bulunuluyor. Kira yardımı belli bir süre içerisinde, belli miktarlarda bu yardıma başvuran hak sahiplerine yapılıyor.


Kira yardımı başvuruları;

-Uygulama alanında, riskli alan veya rezerv alanı belirlenmesine ilişkin karar ve tapu belgesine istinaden ilgili kuruma,


-Uygulama alanı dışındaki riskli yapılarda, riskli yapı tespitine ilişkin rapor ve tapu belgesine istinaden Müdürlüğe yapılıyor.


Yapılarda kiracı veya sınırlı aynî hak sahibi olarak ikamet edenlere veya işyeri işletenlere, Bakanlıkça belirlenecek oranda defaten kira yardımı yapılabiliyor. 


Yapılacak kira yardımının ilk beş aya kadar olan kısmı, taşınma masrafları da dikkate alınarak peşin olarak ödenebiliyordu. Ancak, kentsel dönüşüm kira yardımındaki bu "5 aylık toplu ödeme"den 2015 yılıi çin vazgeçildi.


Ayrıca kira yardımı ödemelerinde riskli yapıda ikamet şartı aranıyor. Malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahiplerinden sadece bu şartı sağlayanlara ödeme yapılıyor.Peki kentsel dönüşüm kira yardımı kaç para?


2014 yılında 680 TL olan kira yardımı miktarı, 2015 yılında 735 TL oldu. Buna göre, 6306 sayılı yasa kapsamında maliklere 18 ay boyunca sadece sahip oldukları ve ikamet ettikleri bir bağımsız bölüm için kira yardımı 735 TL olarak ödenecek.

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru formu 2015!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler