20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2015 ne kadar?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2015 ne kadar?

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli binasını tahliye edenler bir dilekçe ile kira yardımı için müracaat edebiliyoe.Peki kentsel dönüşüm kira yardımı 2015 ne kadar?


Kentsel dönüşüm kira yardımı 2015 ne kadar?

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar ve dilekçe ile birlikte kentsel dönüşüm il müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor.Kentsel dönüşümde riskli binasını anlaşma yolu ile tahliye eden hak sahipleri devletin sağladığı finansal yardımlardan yararlanabiliyor. Bu yardımların başında kira yardımı bulunuyor.


Kentsel dönüşümde önceden riskli binadaki bağımsız bölüme sahip olmak yeterli iken, artık riskli yapıda ikamet şartı aranıyor. Kira yardımı müracaatında bulunmak için hak sahiplerinin riskli yapı onay tarihinden önce riskli yapıda oturuyor olması gerekiyor. 


Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzunda hak sahiplerinden alınması gereken son 3 aya ait fatura, riskli yapıyı tahliye tarihinden üç ay öncesini kapsıyor.Buna göre malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahibi olanlardan sadece bu şartı sağlayanlara ödeme yapılabiliyor.


Yurtdışında ikamet eden kimseler, Türkiye’de bulunan riskli yapıları için ikamet şartını sağlayamadıklarından kira yardımı başvurusunda bulunamıyor.Peki kentsel dönüşüm kira yardımı 2015 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı..


Kentsel dönüşüm kira yardımı 735 TL oldu. Kentsel dönüşüm kira yardımı 18 ay boyunca, aydan aya ödenecek.

Kentsel dönüşüm kira başvuru formu!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com