30 / 04 / 2024

Kadastro itiraz dilekçesi örneği!

 Kadastro itiraz dilekçesi örneği!

Kadastro tespiti yapılan yerlere itiraz edilebiliyor ve itirazın belirlenen süre içinde Kadastro Müdürlüğüne yapılması gerekiyor.Peki kadastro itiraz dilekçesi nasıl yazılır?İşte kadastro itiraz dilekçesi..


Kadastro itiraz dilekçesi örneği!

Kadastro,taşınmaz sınırlarının arazi ve harita üzerinde belirtilerek hukuki durumlarının ve haklarının tespit edilmesi olarak adlandırılıyor.


Kadastro teknisyenleri tarafından yapılan tespite taşınmaz sahiplerinin itiraz etme hakkı bulunuyor.Ancak itirazların belgelere dayalı olması gerekiyor.


Kadastro tespitleri askı ilanına çıkarılmasından itibaren başlayan 30 gün içerisinde itirazın yapılması gerekiyor. Yapılacak itirazın yazılı bir belge olan dilekçe ile beyan edilmesi gerekiyor.Kadastro itiraz dilekçesi örneği şu şekildedir:


Kadastro itiraz dilekçesi..


……………………… KADASTRO MAHKEMESİNE


DAVACILAR : 1-


2-


DAVALILAR : 1- Maliye Hazinesi


2- Orman Genel Müdürlüğüne İzafeten Orman İşletme Müdürlüğü


TALEP KONUSU: Kadastro tespitine itiraz


AÇIKLAMALAR :


1-……………… İli, …………… İlçesi, …………… Köyü, …… Ada, …… ve … numaralı Parsellerin orman vasfı ile maliye hazinesi adına yapılan tespite süresi içinde, itiraz etmiş bulunmaktayız.


2-Söz konusu taşınmazlar babamız ………………'dan bizlere intikal eden ………… vasfındaki taşınmazlardır. Taşınmazların belgesizden ve kazandırıcı zamanaşımı zilyetliğinden dolayı paylarımız nispetinde, adımıza tescili için bu davayı açmak zarureti hâsıl olmuştur.


DELİLLER : Keşif, bilirkişi incelemesi, tanık ve sair yasal delillerin tümü.


HUKUKİ SEBEPLER: İlgili mevzuat.


SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda arz edilen ve re'sen tespit edilecek nedenlerle, ……………… İli, …………… İlçesi, …………… Köyü, …… Ada, …… ve …… numaralı Parsellerin orman vasfı ile maliye hazinesi adına yapılan tespite yapmış olduğumuz itirazımızın kabulü ile adımıza tesciline, yargılama harç ve masraflarının davalılar üzerinde bırakılmasına karar verilmesini saygılarımla talep ederim. 

…/…/…


Davacılar




Kadastro ada nedir?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com