28 / 03 / 2024

2b arazileri itiraz dilekçesi!

2b arazileri itiraz dilekçesi!

2b arazilerine itiraz etmek için ilk olarak kadastro mahkemesine bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte 2b arazileri itiraz dilekçesi...


2b arazileri itiraz dilekçesi!

Orman vasfını yitirmiş olan kullanılmayan araziler 2b araziler olarak ifade ediliyor.  2B, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesi B bendi için kullanılan bir kısaltma oluyor.


2b arazisi çoğunlukla rantı yüksek olan illerde karşımıza çıkıyor. 2b arazisi üzerinde su, doğalgaz, elektrik gibi alt yapısı, devlet tarafından sağlanan 400 bin civarında yapı bulunuyor. 


2b arazilerin satışları ise belirlenen rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. 2b arazilerin satışı için il müdürlüklerine ya da defterdarlıklara başvuru yapılması gerekiyor. 


2b arazi kadastro tespitine yedi gün içerisinde kadastro müdürlüğü nezdinde itiraz edilebiliyor. İtiraz işleminin ilk adımı olarak kadastro mahkemesine bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. 2b arazileri itiraz dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:


2b arazileri itiraz dilekçesi..


……………………… KADASTRO MAHKEMESİNE


DAVACILAR : 1-


2-


DAVALILAR : 1- Maliye Hazinesi


2- Orman Genel Müdürlüğüne İzafeten Orman İşletme Müdürlüğü


TALEP KONUSU: Kadastro tespitine itiraz


AÇIKLAMALAR :


1-……………… İli, …………… İlçesi, …………… Köyü, …… Ada, …… ve … numaralı Parsellerin orman vasfı ile maliye hazinesi adına yapılan tespite süresi içinde, itiraz etmiş bulunmaktayız.


2-Söz konusu taşınmazlar babamız ………………'dan bizlere intikal eden ………… vasfındaki taşınmazlardır. Taşınmazların belgesizden ve kazandırıcı zamanaşımı zilyetliğinden dolayı paylarımız nispetinde, adımıza tescili için bu davayı açmak zarureti hâsıl olmuştur.


DELİLLER : Keşif, bilirkişi incelemesi, tanık ve sair yasal delillerin tümü.


HUKUKİ SEBEPLER: İlgili mevzuat.


SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda arz edilen ve re'sen tespit edilecek nedenlerle, ……………… İli, …………… İlçesi, …………… Köyü, …… Ada, …… ve …… numaralı Parsellerin orman vasfı ile maliye hazinesi adına yapılan tespite yapmış olduğumuz itirazımızın kabulü ile adımıza tesciline, yargılama harç ve masraflarının davalılar üzerinde bırakılmasına karar verilmesini saygılarımla talep ederim. 

…/…/…


Davacılar

2b arazileri satışı nasıl olacak?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com