03 / 05 / 2024

İskansız eve su bağlanır mı?

 İskansız eve su bağlanır mı?

İnşaat çalışmaları sona eren bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilmemiş olması durumunda iskan belgesi verilmiyor. Peki iskansız eve su bağlanır mı? İşte iskansız eve su aboneliği..


İskansız eve su bağlanır mı?

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenlenen belgeye deniyor.


İskan raporunu almak için müteahhitin bir dilekçe ile belediyeye başvurması gerekiyor. İskan raporunun düzenlenebilmesi için yapı sebebiyle kamu kurumlarına sigorta, vergi; su elektrik borcu bulunmaması ve binanın imar kurallarına uygun imal edilmiş olması gerekiyor. 


İskan raporu olmayan yapılara bazı bankalar kredi vermiyor. Ev alımında seçici davranan tüketiciler de iskan raporu olmayan bir evi satın almayı tercih etmiyor.Peki iskansız eve su bağlanır mı? diyorsanız işte yanıtı..


İskan ruhsatı olmayan bazı evlere, İSKİ suyu şebeke tarifesinden değil şantiye tarifesinden uyguluyor, elektrik faturasıda aynı şekilde yüksek tarifeden uygulanıyor.


Su abonelik işlemleri için gerekli belgeler arasında yapı İskan ruhsatı da bulunuyor. Ancak iskan ruhsatıi olmayan evlerde bazı istisnalar söz konusu olabiliyor.  12 Ekim 2004 tarihinden önce yapıldığı belgelenen yapılar için iskan belgesi alınması koşulu ve inşaat belgesi de aranmıyor.

İskansız evde oturmak suç mu?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com