Müteahhit yapının iskan iznini alabilmek için belediyeye müracaat yapması gerekiyor. Bu müracaat inşaat sahibi tarafından bir dilekçe ile yapılabiliyor. İşte iskan izni istemi içeren dilekçe...
İskan izni istemi içeren dilekçe!
İnşaat çalışmaları sona eren bir yapının, yasal olarak bitme günü iskan izninin alındığı gün oluyor. İskan izninin alınmaması halinde yapı resmide hala inşaat olarak gözüküyor.
Bu izin, belediyenin imar birimi tarafından veriliyor. Öncelikle; yapının iskan izni alınabilmesi için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor.
Ruhsatına uygun olarak inşa edilen yapıya iskan izni almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaat yapılması gerekiyor.İskan izni istemi içeren dilekçe örneği şu şekilde:
İskan izni istemi içeren dilekçe...
………………………… BELEDİYE BAŞKANLIĞI
İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE
…………………………/İSTANBUL
………………………… Mahallesi ……………….. Pafta ……………….. Ada ……………….. Parsel sayılı yerde bulunan binamıza iskan almak istiyoruz. İstenen belgeler yazımız ekinde olup, gereğinin yapılmasını arz ederim.
Mal Sahibi
İsim-Tarih-İmza
Mesul Mimar veya Mühendis
Adı ve Adresi, Sicil Nosu
İmza
Yapı Den.Şirketinin
İsim-Tarih-İmza
İNŞAATA AİT POSTA ADRESİ
………………………… Mahallesi ………………………… Cad ………………………… Sokağı ……….Kapı No
MAL SAHİBİNE AİT TEBLİGAT ADRESİ:
………………………… Mahallesi
………………………… Cad.
………………………… Sokağı
………………………… Apt
………………………… Kapı No
………………………… Posta Kodu
………………………… İlçesi
………………………… Şehir
İskan izni maliyeti 2015!
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com