27 / 04 / 2024

Ferdi iskan için gerekli evraklar nelerdir?

Ferdi iskan için gerekli evraklar nelerdir?

İnşaat tamamlandıktan sonra Bağımsız Bölüm Kullanım izni ferdi iskan olarak tanımlanıyor. Peki ferdi iskan için gerekli evraklar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...


Ferdi iskan için gerekli evraklar nelerdir?

Bağımsız bölüm maliklerinin müracaat etmesi durumunda binada bulunan bağımsız bölümler için ayrı ayrı alınan izin ferdi iskan izni olarak ifade ediliyor. Bu izne Aynı zamanda ” Yapı Kullanma izin Belgesi” de deniyor. 


Gayrimenkulde oturmaya başlamadan önce yaptırmak gereken elektrik, su veya telefon aboneliklerini için Ferdi İskan belgesini almak gerekiyor.


Satın alınan gayrimenkulün bulunduğu binanın inşaatının tamamen bittiğinde tamamı için Yapı Kullanma İzin Belgesi (İskan Belgesi) tanzim edildikten sonra yapı sahibinin veya bağımsız bölüm sahiplerinin müracaatı ile alınabiliyor. Gayrimenkulün metrekare ölçümü baz alınarak ilgili vergiler tahsil edilerek ilgili belediye tarafından veriliyor. Peki ferdi iskan için gerekli evraklar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...


Ferdi iskan için gerekli evraklar...


1)  Ferdi İskan belgesi almak istediğiniz dairenizin tapu fotokopisi.

2)  Emlak Vergi Müdürlüğünden yani Belediye Gelirler Müdürlüğü'nden söz konusu bağımsız bölüme ait borcu olmadığına sair “Borcu Yoktur Belgesi”

3)  Ferdi İskan belgesi talebinizi belirtir imzalı dilekçe,

4)  İlgili vergi dairesinden alınan bağımsız bölüme ait ilişik kesme belgesi.

Ferdi iskan raporu nasıl alınır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com