27 / 04 / 2024

Yapı kullanma izni kaç günde alınır?

Yapı kullanma izni kaç günde alınır?

İskan olarakta bilinen yapı kullanma izninin alınabilmesi için ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması gerekiyor. Peki yapı kullanma izni kaç günde alınır?


Yapı kullanma izni kaç günde alınır?

Yapı kullanma izni, bir yapının inşa edilmeden önce onaylanan ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edildiğini ve buna bağlı olarak kullanılmasına izin verilmesi olarak karşımıza çıkıyor.


Yapı kullanma izin belgesinde; inşaatın bitim tarihi, tapu kaydı, adresi, bağımsız bölümlerin cinsleri, numaraları, arsa payları, metrekareleri, sınıfları, mal sahipleri hakkında genel bilgiler yer alıyor. İskan ruhsatı belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimince düzenleniyor.


Yapı kullanma izni alınabilmesi için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve  inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor.


Bu süreleri aşmayan ve onaylı projesine uygun olarak bitirilen yapının yapı kullanma izni için bağlı olunan belediyeye başvuruda bulunuluyor. Başvurunun ardından belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri gelip, yapıyı inceliyor.Peki yapı kullanma izni kaç günde alınır? diyorsanız işte yanıtı...


İskan raporu olarakta bilinen yapı kullanma izni için gerekli incelemelerin yapılması ardından belediyenin yoğunluğuna göre veriliyor. 

Yapı kullanım izin belgesi nereden alınır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler