10 / 05 / 2024

İskan almak kaç gün sürer?

 İskan almak kaç gün sürer?

Bir yapının inşaat çalışmalarının sona ermesinin ardından yapıya oturumun başlayabilmesi için iskan alınması gerekiyor. İskan alma sorumluluğu inşaat sahiplerinde oluyor.Peki iskan almak kaç gün sürer?


İskan almak kaç gün sürer?

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belgeye iskan  adı veriliyor.


Yapı kullanma izin belgesi olarakta bilinen iskanı almak için öncelikle yapının süresi içinde ve mimari projesine uygun olarak bitirilmiş olması gerekiyor.Bu şekilde yapılan bir binaya gerekli belgeler ve dilekçe ile belediyeye müracaaat edilerek iskan alınabiliyor.


İskan raporu düzenlenmiş binalardaki bağımsız bölüm sahipleri üç adet tapu fotokopisi ile Belediye İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma izni Amirliğine başvurarak yapı kullanma izni harçlarını emlak vergisi ve katılım paylarını ödeyerek ve vergi dairesinden ilişiğini keserek kendi bağımsız bölümü için iskan  alabiliyor. 


İskan izni ile ilgili kuruluşlara başvurarak su, elektirik ve telefon abonelikleri de yaptırılabiliyor. Peki iskan almak kaç gün sürer? diyorsanız işte yanıtı..


İskan ruhsatının düzenlemesi ve projeye uygun sonucunun gelmesi 30 günlük bir sürede gerçekleşiyor. 

İskanı olmayan eve kredi çıkar mı?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com