16 / 04 / 2024

İpotek fekki için dilekçe örneği!

İpotek fekki için dilekçe örneği!

Bankaya olan borcun bitirilmesi halinde, bankadan alınacak ipotek fekki belgesi ile Tapu Müdürlüğünden ipoteğin kaldırılması talep edilebiliyor. İşte ipotek fekki için dilekçe örneği...


İpotek fekki için dilekçe örneği!

Konut kredisi kullanarak taşınmaz mal alacaksanız mesken ya da arsa gibi taşınmaz malların banka tarafından ipotek altına alınarak, taşınmaz malın değerinin büyük bir kısmına karşı konut kredisi veriliyor. 


Konut kredilerinde bankalar alacağını teminat altına almak için, alınacak evin ya da kredi borçlusu üzerine olan bir başka evin üzerine kendi adlarına ipotek tesis ediyor.Bu uygulama ile banka, kredi borçlusundan alacağını tahsil edemezse ilgili taşınmazı satarak alacağını tahsil etme hakkına sahip oluyor. 


Konut kredisinin tamamının ödenmesi durumunda gayrimenkul üzerinde ki ipoteğin kaldırılması için ipotek fekki yazısının alınmış olması gerekiyor.Bankaya olan borcun bitirilmesi halinde, bankadan alınacak ipotek fekki belgesi ile Tapu Müdürlüğünden ipoteğin kaldırılması talep edilebiliyor. İpotek fekki için dilekçe örneği aşağıda yer alıyor: 


İpotek fekki için dilekçe örneği...


 T.C.

................ İCRA MÜDÜRLÜĞÜ


Dosya No: ……… /…………


TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE

.............………(Şehir)


İLGİ: a) …./…./…..  tarih ve ….. sayılı yazımız.

      b) ……../………tarih ve ….. yevmiye sayılı cevabı yazınız.


ALACAKLI : 

VEKİLİ

BORÇLU :  


İlgi (a) sayılı yazımız gereğince, ilgi (b) sayılı cevabi yazınızda belirtilen taşınmazlar kaydına konulan haczin işbu dosyamızdan geçerli olmak üzere KALDIRILMASINA karar verilmiştir.

 

Karar gereğince işlem yapılarak ilgi (b) sayılı yevmiyeniz ile konulan hacizlerin fekki gereği rica olunur. 


NOT: ...................................



İcra Müdür Yrd. 

...............


Bu yazı ile tapu sicil müdürlüğüne gidiliyor ve burada ipotek fek yazısının işleme konulması ile tapu üzerindeki ipotek kaldırılıyor.

2016 ipotek fek harcı!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com