İnşaat ruhsatı alındıktan sonra 2 yıl içerisinde inşaata başlanılmaz ve 5 yıl içerisinde inşaat bitirilmez ise inşaat ruhsatının yenilenmesi gerekiyor.Peki inşaat ruhsatı yenileme dilekçesi nasıl yazılır?İşte inşaat ruhsatı yenileme dilekçesi..
İnşaat ruhsatı yenileme dilekçesi!
İmar kanununda ele alınan inşaat ruhsatı,inşaat yapımına başlama izin belgesi olarak karşımıza çıkıyor.İnşaat ruhsatı mülkiyet hakkının kullanılmasında, idarenin maliklere vermiş olduğu izin oluyor.Onay alınmadıkça yapının yapılacağı arazi imar planına ve mevzuatına uygun olsa da yapılamıyor.
İnşaat ruhsatı alındıktan sonra, 2 yıl içerisinde inşaata başlanılması, 5 yıl içerisinde de yapının tamamlanması gerekiyor. Belirlenen sürelerde inşaatın bitmediği takdir de inşaat ruhsatı geçersiz sayılıyor ve ruhsatın yenilenmesi gerekiyor.
İnşaat ruhsatının yenilenmesi için gerekli belgeler;Dilekçe,imar Çapı (1 Yıllık),eski İnşaat Ruhsatının Fotokopisi,fenni Mesul Taahhütnamesi,yapı Kullanma İzin Belgesi Alınmış İse Fotokopisi,ruhsat Harcının Yatırıldığına Dair Makbuz No,TUS Sözleşmeleri (Mimar,İnşaat Müh., Makine Müh.,Elektrik Müh.)dir.
İnşaat ruhsatı yenileme işlemi için yazılması gereken dilekçe örneği aşağıda yer alıyor;
İnşaat ruhsatı yenileme dilekçesi örneği..
BELEDİYE BAŞKANLIĞI
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ ne
İlimiz merkez ............................... Mahallesi ....................... Ada ..................... no lu Parselime YAPI RUHSATI YENİLEMESİ yaptırmak istiyorum.
Bilgilerinize arz ederim
......../........./201...
T.C. NO :
ADRES : ADI SOYADI
Kayıt No : ......................
İskan affı nedir?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com