19 / 04 / 2024

İdris Güllüce kimdir?

 İdris Güllüce kimdir?

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi bitiren , 2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev yapan İdris Güllüce kimdir?


İdris Güllüce kimdir?

1950 yılında Erzurum Hasankale’de doğan İdris Güllüce, İlköğrenimini Erzurum’da tamamladıktan sonra, eğitim ve çalışma hayatına İstanbul’da devam etti. Orta öğrenimini Haydarpaşa Meslek Lisesinde tamamlayarak Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’ne girdi. Sonrasında, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümünü de bitiren İdris Güllüce; Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalında da, “Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu mastır tezini tamamladı.


Serbest mühendis olarak iş hayatına atılan Güllüce, kendi inşaat şirketini kurdu. 1980-84 yılları arasında, yurtdışında uluslararası bir firmada mühendis olarak çalıştı. Türkiye’ye döndükten sonra, özel bir sanayi kuruluşunda Genel Müdürlük görevinde bulunarak, bir süre bu sanayi kuruluşunun ortaklığı ve yöneticiliğini sürdürdü.


1989 Mahalli seçimlerinde, Kartal Belediyesi Meclis Üyeliği görevine seçilerek 18 yıl sürecek olan yerel yönetimler kariyerine ilk adımını attı.


1 Kasım 1992 Ara Yerel Seçimleriyle Tuzla Belediye Başkanı oldu. 27 Mart 1994’te ikinci, 18 Nisan 1999’da ise bu göreve üçüncü kez seçildi. Üç dönemlik Tuzla Belediye Başkanlığından sonra; 28 Mart 2004’ten 8 Mayıs 2007'e kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis 1.Başkan Vekili olarak hizmetine devam etti.


8 Mayıs 2007'de, yerelden edindiği tecrübeleri Türkiye'ye aktarmak düşüncesiyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis I. Başkan Vekilliği görevinden istifa ederek Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu.


22 Temmuz 2007 de Adalet ve Kalkınma Partisinden İstanbul 1. bölge Milletvekili seçildi.


TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı.


12 Haziran 2011 de Adalet ve Kalkınma Partisinden 2. defa İstanbul 1. bölge Milletvekili seçildi..


Bayındırlık, imar, ulaştırma ve turizm komisyonu Başkanı olan GÜLLÜCE, ayrıca Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezinde, yerel yönetimler başkanlığında başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir.


İngilizce ve Arapça bilen Güllüce evli ve 5 çocuk babasıdır.



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com