27 / 04 / 2024

GMSİ beyannamesi için son 4 gün!

GMSİ beyannamesi için son 4 gün!

GMSİ mükellefleri, vergileri için öncelikle beyanname vermek ile mükellef oluyor. Gayrimenkul sermaye iradı için beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Buna göre GMSİ beyannamesi için son 4 gün bulunuyor...


GMSİ beyannamesi için son 4 gün!

Gelir Vergisi Kanununa göre, kanunda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı”olarak ifade edilmektedir ve belli koşullarda gelir vergisine tabi oluyor.


Vergi ödemeleri, bir önceki yılda elde edilen kira gelirinin istisna bedelini aşması durumunda yapılıyor. Bu sene 2015 yılında elde edilen mesken ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler için vergi ödenecek.


GMSi vergisi beyan esasına göre tespit ediliyor. Bu sebeple tüm vergi mükelleflerinin vergi beyanname döneminde beyanlarını vermiş olmaları gerekiyor.


2016 yılı vergilendirme dönemi içerisinde beyan süresi 1 Mart itibarıyla başlamıştı. Gayrimenkul sermaye iradı için beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Buna göre GMSİ beyannamesi için son 4 gün bulunuyor...


Beyannameler vergi dairesinden veya internet üzerinden online bir şekilde Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemiyle verilebiliyor. 


Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname sistemi, kira geliri elde eden mükelleflere ilişkin olarak üçüncü taraflardan elde edilen bilgiler (banka, tapu, elektrik, doğalgaz, dask, sigorta şirketleri v.b.) ve diğer bilgiler kullanılarak GMSİ beyannamelerinin başkanlık tarafından doldurulduğu ve mükelleflerin onayına sunulduğu bir sistem olarak biliniyor.

GMSİ ödemeleri için son 10 gün!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com