18 / 05 / 2024

Gayrimenkul değer artış kazancı istisnası 2015!

 Gayrimenkul değer artış kazancı istisnası 2015!

Gayrimenkul değer artış kazancı vergisinde her sene istisna sınırı belirleniyor ve istisna sınırını geçen taşınmaz sahipleri vergi mükellefi oluyor. İşte gayrimenkul değer artış kazancı istisnası 2015..


Gayrimenkul değer artış kazancı istisnası 2015!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken vergiler arasında bulunuyor. Bu vergi taşınmazın elden çıkarılması halinde gündeme geliyor.


Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinin 6 ıncı bendi uyarınca,   belirtilen mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancı vergisinin ödenmesi gerekiyor.


Buna göre ev, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerini satın aldıktan itibaren 5 sene içerisinde satan kimseler vergi mükellefi oluyor.


Vergi için her sene istisna sınırı belirleniyor. Elde edilen kazancın istisna haddini aşması halinde gayrimenkul değer artış kazancı vergisi ödeniyor.Peki gayrimenkul değer artış kazancı istisnası 2015 nedir?


Değer artış kazancı istisna tutarı:

2015 yılı için:  10.600 TL olarak belirleniyor.Elde edilen kazancın bu istisna tutarını aşması halinde iki eşit taksit halinde değer artış kazancı vergisi ödemesi yapılıyor.

Gayrimenkul değer artış kazancı hesaplama 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com