16 / 05 / 2024

Enerji kimlik belgesi fiyatı nedir?

 Enerji kimlik belgesi fiyatı nedir?

Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketlerinden alınan binanın enerji tüketimi ve karbon salınım sınıflandırmasını gösteren belgeye bina enerji kimlik belgesi deniyor. Peki enerji kimlik belgesi fiyatı nedir? diyorsanız işte yanıtı...


Enerji kimlik belgesi fiyatı nedir?

Asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belgeye enerji kimlik belgesi adı veriliyor. 


1 Ocak 2011 'den itibaren 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu'na göre her binanın Enerji Kimlik Belgesi alması gerekiyor. Alınan enerji kimlik belgeleri alındığı tarihten itibaren 10 sene geçerli sayılıyor.


Mevcut binalar için Enerji Kimlik Belgesi, Enerji Verimliliği Danışmanlık şirketleri tarafından hazırlanıyor. Proje aşamasındaki yeni binalar içinse Enerji Kimlik Belgesi ise Serbest Mühendislik ve Müşavirlik şirketleri tarafından düzenleniyor .  Peki enerji kimlik belgesi fiyatı nedir? diyorsanız işte yanıtı...


Enerji kimlik belgesi fiyatı 2016...


Enerji kimlik belgesi fiyatları firmadan firmaya değişiklik gösterebiliyor. Fiyatlar 0-1000 metrekare,  bin 1 -2 bin metrekare, 2 bin 1 – 5 bin metrekare, 5 bin 1– 10 bin metrekare, 10 bin 001 -20 bin metrekare ve 20 bin metrekare üzeri büyüklüklere göre değişiyor.

 

Fiyat belirlenirken mevcut binalarda kullanım alanı hesaplanırken daire sayısı x daire kullanım alanı bağıntısı kullanılıyor. Ayrıca fiyatlara yüzde 18 KDV de ekleniyor.

Enerji kimlik belgesi için istenen belgeler!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com