19 / 04 / 2024

Enerji kimlik belgesi için neler gerekli?

 Enerji kimlik belgesi için neler gerekli?

Enerji kimlik belgesi düzenlemek üzere yetki belgesi almış olan ve meslek odalarından alınmış SMM belgesine sahip mühendisler veya mimarlar bu belgeyi düzenleyebiliyor. Peki enerji kimlik belgesi için neler gerekli? diyorsanız işte yanıtı...


Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği esaslarına göre bazı istisnalar hariç tüm binalar için enerji kimlik belgesinin alınması zorunlu oluyor.


Mevcut binalar ve inşaatı devam edip henüz yapı kullanım izni almamış binalar için Enerji Verimliliği Kanununun yayımı tarihinden itibaren on yıl içinde (02.05.2017 tarihine kadar) Enerji Kimlik Belgesi düzenleniyor. 


Enerji kimlik belgesi düzenlemek üzere yetki belgesi almış olan ve meslek odalarından alınmış SMM belgesine sahip mühendisler veya mimarlar bu belgeyi düzenleyebiliyor.


Enerji kimlik belgesi almayan binalar için ceza kesilmiyor. Fakat enerji kimlik belgesi olmayan binalar, bu tarihten sonra alınıp satılamıyor. Kiraya verilemiyor. Enerji kimlik belgesi almayan binalar için abonelik işlemleri de yapılmıyor.


Peki Enerji kimlik belgesi için neler gerekli? Enerji kimlik belgesi için gereken evraklar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı... 


Gereken evraklar

- Mimari Proje

- Isı Yalıtım Projesi

- Elektrik Projesi

- Mekanik Tesisat Projesi ( Isıtma, Soğutma, Havalandırma)


Enerji kimlik belgesini sorgulamak ya da doğrulamak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın web sayfasına giriş yapılabiliyor. (http://www.bep.gov.tr/beptrsorgu/SertifikaSorgula.aspx)

 




Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com