02 / 05 / 2024

Emlak vergisinde son gün 2015!

 Emlak vergisinde son gün 2015!

Türkiye sınırları içerisinde bulunan tüm taşınmazlar için ödenmesi gereken emlak vergisi iki eşit taksit şeklinde ödeniyor.Peki emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?İşte emlak vergisinde son gün 2015..


Emlak vergisinde son gün 2015!

Emlak vergisi,1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmazlar için ödeniyor.Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler emlak vergisi mükellefi oluyor. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef olurken,elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Yeni bir taşınmaz mal satın alanların vergi sorumluluğu, satışın gerçekleştiği seneyi takip eden yıl başlıyor. Buna göre 2015 yılı içerisinde bir gayrimenkul aldığınızı düşünelim. Yıl sonuna kadar belediyeye beyanname vermek gerekiyor. Vergi mükellefiyeti ise 2016 yılında başlıyor.


Vergi için ödemeler iki taksit şeklinde yapılıyor.Emlak vergisinin ilk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs ayları içerisinde ödeniyor. Bu dönemde isteyen mükellefler vergi borcunun tamamını tek seferde de ödeyebiliyor.


2015 yılı emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 1 Haziran'a kadar devam ediyor.Buna göre emlak vergisi ödemeleri için son 7 gün bulunuyor. Verginin ikinci taksitleri ise Kasım ayında ödeniyor. 


Emlak vergisi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyenin tahsilat veznelerine yapılıyor. Farklı ildeki taşınmazın vergisi PTT havalesi ile ödenebildiği gibi, e-belediye sistemi ile de internet üzerinden ödenebiliyor.


İnternet aracılığıyla ödeme yapmak isteyen vatandaşların öncelikle belediyenin e-belediye sistemini kullanıp kullanmadığını öğrenmesi gerekiyor.Bazı belediyeler bu sistemi aktif olarak kullanırken bazıları kullanmıyor.

Emlak vergisi ücreti ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com