02 / 05 / 2024

Emlak vergisi taksit zamanları 2015!

 Emlak vergisi taksit zamanları 2015!

Arazi,arsa,mesken,işyeri için ödenmesi zorunlu tutulan emlak vergisi belirlenen zamanlarda yatırılıyor.Peki emlak vergisi ne zaman ödenir?İşte emlak vergisi taksit zamanları 2015..


Emlak vergisi taksit zamanları 2015!

Emlak vergisi kanununda yer alan esaslara göre, taşınmazın edinim tarihini takip eden sene mükellefiyet başlıyor ve edinim yılında vergiyi eski malik ödüyor.


Ödenecek olan vergi taşınmaz malın türüne, değerine ve bulunduğu belediyeye göre hesaplanıyor.Emlak vergisi oranları 2015 oranları şu şekilde;


Büyükşehir Belediyesi

Meskenlerde Binde 2

Binalarda  Binde 4 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde 

Meskenlerde Binde 1 

Binalarda  Binde 2                    

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Vergi sorumluluğu taşınmaz mala sahip olunan tarihi takip eden sene başlıyor. Ancak edinim yılı içerisinde belediyeye beyannamenin verilmiş olması gerekiyor.


Mesela 2014 yılında gayrimenkul alanların yıl sonuna kadar beyanname vermeleri, 2015 yılında ise vergi ödemelerine başlaması gerekiyor. Gayrimenkulün elden çıkarılması halinde ise mükellefiyet yeni malike geçiyor.Ancak, elden çıkarılan senenin vergisi yine eski malik tarafından ödeniyor.


Emlak vergisi taksit zamanları 2015!

Emlak vergisi yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksit ödemeleri yarın ile başlıyor; 31 Mayıs'ta sona eriyor.


Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında ödeniyor. İsteyenler tüm vergi borcunu ilk taksit döneminde tek seferde ödeyebiliyor.


Emlak vergisi sorgulama 2015!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com