18 / 04 / 2024

Emlak vergisi taksit tarihleri 2016!

Emlak vergisi taksit tarihleri 2016!

Türkiye sınırları içerisinde bulunan bina ve arsalar 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre Emlak Vergisine tabi tutuluyor. Vergi senede iki eşit taksitte ödenebiliyor. İşte emlak vergisi taksit tarihleri 2016...


Emlak vergisi taksit tarihleri 2016!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödenen vergi olarak biliniyor. Vergi ödemeleri ev, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından yatırılıyor. 


Vergi için ödenecek tutarlar, taşınmaz malın değeri ve emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. Emlak vergisi büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor.Peki emlak vergisi taksitlerine zaman? diyorsanız işte yanıtı...


Emlak vergisinin 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenirken, emlak vergisinni 2. taksit ödemeleri Kasım ayında yapılıyor.


Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında emlak vergisi gecikme faizi tahsil ediliyor. Örneğin emlak vergisi borcunuzun 150 TL olduğunu düşünelim gecikmenin yaşandığı her ay için 2,10 TL gecikme faizi uygulanıyor.  


Emlak vergisi ödemek için mükellef kimlik belgesi ile birlikte belediyenin tahsilat veznelerine başvuru yapmak yeterli oluyor.


Vergi ödemeleri internet üzerinden online da yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 

2016 emlak vergisi muafiyeti!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com