02 / 05 / 2024

Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

 Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisi 2 taksitte ödenebiliyor. Peki emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? diyorsanız işte yanıtı...


Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin kapsamına giriyor. Taşınmaz malların mükellefiyeti, satın alımın gerçekleştiği yılı takip eden yıl başlıyor.


Ancak satın alımın gerçekleştiği senenin sonuna kadar emlak vergisi beyanının verilmesi gerekiyor. Örneğin 2015 yılında ev alanların yıl sonuna kadar beyan vermesi gerekiyor. Vergi ödemeleri ise 2016 yılına başlıyor.


Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergiyi ödüyor. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.  


Söz konusu vergi iki taksit şeklinde ödenebiliyor. Emlak vergisi ödeme dönemleri şu şekilde:

-Emlak vergisi ilk taksit dönemi: Mart, Nisan ve Mayıs ayları

-Emlak vergisi ikinci taksit dönemi: Kasım ayı.Peki emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? diyorsanız işte yanıtı... 


Emlak vergisi ikinci ve son taksiti Alık ayının başına kadar ödenebiliyor. Mükelleflerin 30 Kasım tarihine kadar ödemelerini yapmaları gerekiyor.

Emlak vergisinden muaf olanlar kimlerdir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com