02 / 05 / 2024

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman 2015?

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman 2015?

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor.Peki emlak vergisi ne zaman ödenir? Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman 2015?


Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman 2015?

Emlak vergisini; binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor. 

Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.

Vergi mükellefiyeti gayrimenkule sahip olunan tarihi takip eden sene başlıyor. Ancak gayrimenkulün edinim yılı içerisinde belediyeye beyannamenin verilmiş olması gerekiyor.

2014 yılında gayrimenkul alanların yıl sonuna kadar beyanname vermeleri, 2015 yılında ise vergi ödemelerine başlaması gerekiyor. Taşınmaz malın elden çıkarılması halinde ise mükellefiyet yeni malike geçiyor.

Emlak vergisi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyenin vergi tahsilat veznelerine yapılıyor. Farklı bir şehirde bulunan gayrimenkuller için vergi ödemesi PTT havalesi ile yapılabiliyor.

Belediyenin e-belediye sistemine dahil olması halinde internet üzerinden de ödeme yapılabiliyor.Peki emlak vergisi son ödeme günü ne zaman?

Emlak vergisi dönemleri:

-1. taksiti: Mart, Nisan ve Mayıs ayları

-2. taksiti: Kasım ayı.

2015 emlak vergisi ödeme takvimine göre, vergi ödemeleri için ilk taksitler en son 31 Mayıs'ta ödenecek, ikinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek.

2015 emlak vergisi kaç lira?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com