02 / 05 / 2024

Emlak vergisi son gün 2015!

Emlak vergisi son gün 2015!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mal sahiplerinin ödemek zorunda olduğu vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor.Peki emlak vergisi son günü ne zaman?İşte emlak vergisi son gün 2015..


Emlak vergisi son gün 2015!

Türkiye sınırları içinde bulunan işyeri,konut, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Vergiyi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler  ödüyor.


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu tutuluyor.


Her yıl emlak vergisi oranları yeniden hesaplanıyor.Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın türüne, değerine ve bağlı olduğu belediyeye göre hesaplanıyor.2015 yılı emlak vergisi oranları şu şekilde:


Emlak vergisi oranları:

Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Söz konusu vergi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Farklı bir şehirde bulunan taşınmaz mallar için vergi ödemesi PTT havalesi ile yapılabiliyor. Peki emlak vergisi son günü ne zaman?


Emlak vergisi senede 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. İlk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor.


Buna göre 2015 yılı emlak vergisi birinci taksit dönemi içinde bulunuyoruz.Vergi mükelleflerinin 1 Haziran tarihine kadar emlak vergisi birinci taksit ödemelerini yapmaları gerekiyor.

Emlak vergisi borcumu nereden öğrenirim?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com