29 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödenen bankalar 2017!

Emlak vergisi ödenen bankalar 2017!

Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi, yılın belli dönemlerinde ödeniyor. Peki 2017 emlak vergisi nereye ödenir? İşte emlak vergisi ödenen bankalar 2017...


Ev, işyeri, arsa ve arazi sahiplerinin devlete belli oranlarda ve belli dönemlerde vergi ödemeleri gerekiyor. Emlak vergisi ile ilgili esaslar 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında ele alınıyor.


Kanun esasları gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar vergiye tabi tutuluyor.  Vergide mesken sahipleri için bazı muafiyetler bulunuyor. 200 metrekarelik büyüklüğü geçmeyen tek mesken sahiplerinden geliri olmayan kimseler muaf oluyor.


Yukarıdaki koşulu yerine getiren; Başka bir geliri olmayan,emekliler, özürlüler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri, Hiçbir geliri olmayan işsizler, ev hanımları vergi ödemiyor.


Vergi ödemelerinden muaf olmayanların vergi dönemlerinde borcunu iki eşit taksit halinde ödemesi gerekiyor. Verginin ilk taksitleri; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksitleri ise Kasım ayında ödeniyor. Peki 2017 emlak vergisi nereye ödenir? İşte emlak vergisi ödenen bankalar 2017...


Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyelerin tahsilat veznelerine yatırılıyor. Ancak taşınmaz malın başka ilde olması halinde vergi belediyeden PTT ile veya bankaların hesap numaralarına yatırılabiliyor.


Belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ödenen bankalar 2017 


AKBANK T.A.Ş.

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ALTERNATİFBANK A.Ş.

ANADOLUBANK A.Ş.

CITIBANK A.Ş.

DENİZBANK A.Ş.

BURGAN BANK A.Ş.

FİBABANKA A.Ş.

FİNANSBANK A.Ş.

HSBC BANK A.Ş.

ING BANK A.Ş.

KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ODEA BANK A.Ş.

ŞEKERBANK T.A.Ş.

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

TEKSTİLBANK A.Ş.

TURKISHBANK A.Ş.

TURKLAND BANK A.Ş.

TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI ANONİM ŞİRKETİ (PTT)

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

 

Emlak vergisi hesaplama 2017!

 


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com