05 / 05 / 2024

Emlak vergisi ödemesi ne zaman bitecek?

Emlak vergisi ödemesi ne zaman bitecek?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergilerin başında emlak vergisi geliyor.İki taksit şeklinde ödenebilen emlak vergisi ödemesi ne zaman bitecek? diyorsanız işte yanıtı...


Emlak vergisi ödemesi ne zaman bitecek?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödenen vergilerin başında geliyor. Emlak vergisi mesken, işyeri, arsa ve araziler için her yıl ödeniyor. Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor.


Emlak vergisi ödemesi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyede ödeniyor. Eğer söz konusu gayrimenkul şehir dışında ise bu gayrimenkulün vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödenebiliyor.


Vergi online olarak e-belediye sistemi kullanılarakta ödenebiliyor.Emlak vergisi ödemek ile mükellef olan mal sahipleri vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Verginin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi.


Emlak vergisi ödemesi, ikinci taksit ödemesi ise Kasım ayın itibariyle başladı.Peki emlak vergisi ödemesi ne zaman bitecek? diyorsanız işte yanıtı...


Emlak vergisi ikinci ve son taksit ödemesi Aralık ayının başında sona erecek. Bu tarihe kadar tüm mükelleflerin vergi ödemelerini zamanında yapması gerekiyor. 

Geliri olmayanlar emlak vergisi öder mi?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com