28 / 03 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri nereye yapılır?

Emlak vergisi ödemeleri nereye yapılır?

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisi ödemeleri 30 Kasım tarihine devam ediyor. Peki emlak vergisi ödemeleri nereye yapılır? diyorsanız işte yanıtı...


Emlak vergisi ödemeleri nereye yapılır?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergilerin başında emlak vergisi yer alıyor. Kanunen emlak vergisinin mükellefi taşınmazın maliki oluyor. Eğer malik yoksa,  intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergiden sorumlu tutuluyor.


Taşınmaza paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Vergi ödemeleri iki taksitte yapılabiliyor.Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisi ödemeleri 30 Kasım tarihine devam ediyor. Peki emlak vergisi ödemeleri nereye yapılır? diyorsanız işte yanıtı...


Gayrimenkullerin vergisi bağlı olunan belediyenin tahsilat veznelerine ödeniyor. Gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 

2015 yılı emlak vergisi ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com