03 / 05 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri için son 9 gün!

Emlak vergisi ödemeleri için son 9 gün!

İki eşit taksit şeklinde ödenebilen emlak vergisi için birinci taksit dönemi içerisindeyiz. Ödemeler, 1 Haziran tarihinde sonunda sona erecek. Emlak vergisi ödemeleri için son 9 gün bulunuyor...


Emlak vergisi ödemeleri için son 9 gün!

Her yıl belli dönemlerde ödenen emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için tahsil ediliyor. Verginin mükellefi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor.


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu tutuluyor.


Vergi mükellefiyet ise, taşınmaza sahip olunması ile başlıyor. Ancak ilk yıl sadece beyanname veriliyor. Vergi ödemeleri bir sonraki sene başlıyor.örneğin 2014 yılında edinilen taşınmaz mal için 2014 yılının sonuna kadar beyanname verilmiş olması gerekiyor.2015 yılında ise belirlenen zamanlarda verginin yatırılması gerekiyor.


Ödemeler, vergiye konu olan taşınmazların bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Eğer ödemesi yapılacak taşınmaz şehir dışında ise vergi ödemesi tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Aynı zamanda ödemeler belediyelerin e-belediye sistemini kullanması durumunda internet üzerinden de yapılabiliyor.Peki emlak vergisi 1.taksit son ödeme tarihi ne zaman?


Emlak vergisi ödeme tarihleri:

-1. taksit dönemi; Mart-Nisan-Mayıs


-2. taksit dönemi; Kasım


Yukarıda belirtilen 2015 yılı emlak vergisi tarihlerine göre emlak vergisi 1.taksit son ödeme günü için 9 gün bulunuyor.

Hangi durumlarda emlak vergisi ödenmez?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com