02 / 05 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri için son 7 gün!

Emlak vergisi ödemeleri için son 7 gün!

Konutu,dükkanı veya arsa ve arazisi olan vatandaşların ödemeleri gereken vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Birinci taksit dönemi devam eden emlak vergisi ödemeleri için son 7 gün bulunuyor..


Emlak vergisi ödemeleri için son 7 gün!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince,gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Verginin mükellefi taşınmazın sahibi oluyor.

Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmaz malın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre değişlik gösteriyor. Büyükşehir belediyelerinde yer alan taşınmaz malların vergisi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.2015 yılı emlak vergisi oranları şu şekilde:

2015 yılı emlak vergisi oranları:

*Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   

*Büyükşehirlerde:

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6 

Yukarıdaki oranlarla hesaplanan emlak vergisi için  ödemeler, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Vergisi ödenecek gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına  Emlak  Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.

Emlak vergisi iki taksit şeklinde ödenebiliyor.2015 yılı emlak vergisi 1. taksit ödemeleri devam ediyor.Emlak vergisi mükellefi olanların vergisi yatırabilmeleri için son 7 gün bulunuyor.2015 yılı emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılacak.

Emlak vergisi ödemesi internetten nasıl yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com