03 / 05 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri için son 6 gün!

 Emlak vergisi ödemeleri için son 6 gün!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan mesken,bina, arsa ve araziler için ödeniyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenen verginin birinci taksitleri devam ediyor. Emlak vergisi ödemeleri için son 6 gün bulunuyor..


Emlak vergisi ödemeleri için son 6 gün!

Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemekle yükümlü olduğu emlak vergileri Türkiye sınırları içerisinde bulunan arsa,arazi,mesken ve işyerleri için alınıyor. 


Emlak vergisini, yapının maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Buna göre tüm taşınmaz mal sahiplerinin emlak vergi borçlarını vergi dönemlerinde ödemeleri gerekiyor. Ancak kimi taşınmaz sahipleri bu vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. 


200 metrekareyi geçmeyen tek bir konuta sahip;

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Gazi olanlar

- Emekli olanlar

- Şehit yakınları olanlar

- Dul ve yetim olanlar

- Tek bir meskeni olup, intifa hakkı sahibi olanlar emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Emlak vergisinden muaf olmayan taşınmaz sahipleri vergi borcunu emlak vergileri dönemleri içerisinde iki taksit şeklinde ödüyor. İsteyen mükellefler ilk taksit döneminde tek seferde verginin tamamını da ödeyebiliyor.


1. taksitleri Mart, Nisan, Mayıs aylarında ödenen emlak vergisinin 2. taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. Buna göre 2015 yılı emlak vergisi birinci taksit ödemeleri 1 Haziran'a kadar devam ediyor.Buna göre emlak vergisi ödemeleri için son 6 gün bulunuyor.


Emlak vergisi için ödemeleri, taşınmaz malın bulunduğu ilçenin belediyesindeki tahsilat veznelerine yapılıyor. Farklı şehirde yer alan taşınmazların vergisi PTT havalesi ile veya e-belediye sistemi ile ödenebiliyor.

Emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim 2015?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com