03 / 05 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri için son 3 gün!

Emlak vergisi ödemeleri için son 3 gün!

Emlak vergisi ev,işyeri arazi ve arsa gibi taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Emlak vergisi en son 1 Haziran tarihinde ödeniyor. Emlak vergisi ödemeleri için son 3 gün bulunuyor..


Emlak vergisi ödemeleri için son 3 gün!

Gayrimenkuller için ödenmesi gereken emlak vergisinde ilk taksit ödeme zamanı 2015 3 gün sonra sona eriyor.Ev işyeri, arsa ve araziler için ödenen emlak vergisinin ikinci taksiti Kasım'da ödenecek.


1319 sayılı kanuna göre ödenen emlak vergisi tutarları, taşınmaz malın türüne, rayiç bedeline ve bağlı olduğu belediyeye göre değişkenlik gösteriyor.2015 yılı emlak vergisi oranları aşağıda yer alıyor:


Emlak vergisi oranları 2015..

Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3 


Emlak vergisi hesaplama örnekleri:

-Büyükşehir belediyesi olmayan; normal yöre sınırları içerisinde yer alan 60 bin TL'lik değere sahip bir arazinin emlak vergisi oranı binde 1'dir. Buna göre söz konusu arazi için ödenecek emlak vergisi bedeli 60 TL'dir.


-Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan 60 bin TL'lik değere sahip arazinin emlak vergisi oranı binde 2'dir. Buna göre söz konusu arazi için ödenecek emlak vergisi bedeli 120 TL'dir.


Ödemeler, gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Gayrimenkulün bir başka ilde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması durumunda ise ödemeler internet üzerinden online bir şekilde yapılabiliyor.

Emlak vergisi bankadan nasıl ödenir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com