29 / 03 / 2024

Emlak vergisi ödeme zamanları 2016!

 Emlak vergisi ödeme zamanları 2016!

Ev, işyeri, arsa ve arazi sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi 2016 ödeme dönemi yaklaşıyor. Peki 2016 yılında emlak vergisi ne zaman ödenir? diyorsanız işte emlak vergisi ödeme zamanları 2016...


Emlak vergisi ödeme zamanları 2016!

Türkiye sınırları içindeki arsa ve binalar için 1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi ödemesi yapılması gerekiyor. Bu vergi, taşınmaz malın sahipleri tarafından her sene ödeniyor. 


Vergide mesken sahipleri için muafiyet uygulaması bulunuyor. Kanunen 200 metrekareden küçük olan ve geliri olmayan tek mesken sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. Bunun için bir dilekçe ile belediyeye müracaat edilmesi gerekebiliyor.


Emlak vergisinden muaf tutulmayan gayrimenkul sahipleri ödemelerini iki eşit taksit halinde yapabiliyor.  Peki 2016 yılında emlam vergisi ne zaman ödenir? diyorsanız işte emlak vergisi ödeme zamanları 2016...


Emlak vergisi birinci taksitleri Mart- Nisan ve Mayıs aylarında ödenebiliyor. Verginin ikinci taksitleri ise Kasım ayında ödeniyor. Verginin belirlenen zamanlarda ödenmesi gerekiyor. Gecikirse ceza uygulanabiliyor.Gecikmenin yaşandığı her ay için uygulanacak emlak vergisi ceza oranı ise, yüzde 1,40 olarak belirleniyor.


Emlak vergisi ödemeleri ise taşınmaz malın bağlı olduğu ilçe belediyesine ödeniyor. Taşınmazın bir başka şehir sınırları içerisinde yer alması halinde ise ödemeler tüm belediyelerden yapılabiliyor.


Ayrıca belediyenin "e-belediye" sistemini kullanması durumunda ödemeler internet üzerinden de gerçekleşebiliyor. Bunun yanı sıra PTT aracılığı ile de emlak vergisi ödenebiliyor.

2016 emlak vergisi ne kadar?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com