18 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödeme takvimi 2016!

Emlak vergisi ödeme takvimi 2016!

Gayrimenkul sahipleri her yıl sahibi olduğu tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki emlak vergisi 2016 ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi ödeme takvimi 2016...


Emlak vergisi ödeme takvimi 2016!

Türkiye sınırları içindeki arsa ve binalar için 1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi ödemesi yapılıyor. Bu vergi, taşınmaz malın kullanıcıları değil sahipleri tarafından her sene ödeniyor. 


Vergide mesken sahipleri için muafiyet uygulaması da bulunuyor. Kanun gereğince 200 metrekareden küçük olan ve geliri olmayan tek ev sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Bunun için bir dilekçe ile belediyeye müracaat edilmesi gerekebiliyor.


Emlak vergisinden muaf olmayanların ödemelerini iki eşit taksit halinde yapabiliyor.Peki emlak vergisi 2016 ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi ödeme takvimi 2016...


Verginin 1. taksit ödemesi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. Vergide 2. taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Buna göre mükelleflerin ödemelerini belirlenen süreler içerisinde yapması gerekiyor. Aksi takdirde ödemeyi geciktiren mükellefler 1 gün bile geç ödemeleri halinde aylık vergi cezası ile karşılaşıyor.


Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” kesiliyor.  Örneğin emlak vergisi borcunuzun 150 TL olduğunu düşünürsek gecikmenin yaşandığı her ay için 2,10 TL gecikme zammı uygulanıyor.

Emlak vergisi 1.taksit ödemeleri yarın başlıyor!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com