02 / 05 / 2024

Emlak vergisi ödeme süresi uzatıldı mı 2016?

Emlak vergisi ödeme süresi uzatıldı mı 2016?

Tüm taşınmaz mal sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için ilk taksit döneminin sonu yaklaşıyor. Vergi için son gün 31 Mayıs olarak belirlenmişti. Peki emlak vergisi ödeme süresi uzatıldı mı 2016? diyorsanız işte yanıtı...


Emlak vergisi ödeme süresi uzatıldı mı 2016?

Gayrimenkul sahipleri her yıl emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Konuta, işyerine, arsaya veya araziye sahip olan kişilerin yılın belirlenen zamanlarında bu vergiyi ödemesi gerekiyor. 


Vergi için ödenecek bedel taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden sağlanabiliyor. Ödeme yapmak için mükellef kimlik belgesi ile birlikte belediyenin tahsilat veznelerine müracaat edebiliyor.


Ayrıca, vergi ödemeleri internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Senede iki taksitte ödenebilen emlak vergisi 1. taksiti ödemeleri Mart ayı itibariyle başlamıştı.İlk taksit ödemeleri 31 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılacak. Peki emlak vergisi ödeme süresi uzatıldı mı 2016? diyorsanız işte yanıtı...


2016 yılı için emlak vergisi ödeme sürelerinde bir uzatma söz konusu olmuyor.Bilindiği üzere ilk taksitler Mart ayından Mayıs ayının sonuna kadar ödenebiliyor. Buna göre 2016 emlak vergisi için son gün yarın olarak belirleniyor.

Emlak vergisini ödemedim cezası ne olur?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com