24 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödeme ayları 2018!

 Emlak vergisi ödeme ayları 2018!

1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Peki 2018 yılında emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte Emlak vergisi ödeme ayları 2018...


 

Türkiye sınırları içinde bulunan bina ve araziler 1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisine tabi tutuluyor. Verginin mükellefi bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenlerdir. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor. 


Emlak vergisi gayrimenkul değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. 1319 sayılı kanun kapsamında yer alan emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor.


Emlak vergisi oranları 2018

TürüNormal yöre Büyükşehir

MeskenBinde 1Binde 2

İşyeriBinde 2Binde 4

ArsaBinde 3Binde 6

AraziBinde 1Binde 2


Emlak vergisi ödeme ayları 2018!

 

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için ödemeler ilk taksit dönemi içerisinde de yapılabiliyor. Vergide ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor.


Verginin ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor. 



2018 emlak vergisi nereden öğrenilir?




Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com