29 / 04 / 2024

Emlak vergisi kredi kartı ile ödeniyor mu?

 Emlak vergisi kredi kartı ile ödeniyor mu?

Senede iki eşit taksit şeklinde ödenebilen emlak vergisi, taşınmazın bağlı olduğu belediyenin tahsilat veznelerine yatırılabiliyor.Peki emlak vergisi kredi kartı ile ödeniyor mu?


Emlak vergisi kredi kartı ile ödeniyor mu?

Emlak vergisi, Emlak Vergisi Kanunu esasları gereğince bina mesken, işyeri,arsa, arazi gibi taşınmaz mallar için ödeniyor.


Vergiyi taşınmazın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor.


Emlak vergisi tek seferde peşin olarak ödenebildiği gibi, iki taksit halinde de ödenebiliyor. Emlak vergisinin 1. taksiti; Mart-Nisan-Mayıs aylarında ödeniyor. Verginin 2. taksiti ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor.Buna göre emlak vergisi birinci taksit ödemeleri devam ediyor.vergisini ödemeyen mükelleflerin 1 Haziran tarihine kadar vergilerini ödemeleri gerekiyor.


Emlak vergisinde ödenecek ücret, taşınmazın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre hesaplanıyor. Emlak vergisi ödeme 2015 oranları şu şekilde sıralanıyor:


2015 emlak vergisi oranları..

Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Büyükşehirlerde:

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6 


Peki "Emlak vergisi nasıl ödeniyor?Emlak vergisi kredi kartı ile ödeniyor mu?" diyorsanız işte yanıtı..


Emlak vergisi, internet aracılığıyla kredi kartı ile ödenebiliyor. İnternetten vergiyi yatırmak için vatandaşların belediyelerinin sitelerine girdikten sonra e-belediye sistemine giriş yapmaları gerekiyor.Ardından sicil noları ya da T.C. kimlik numaralarını girilerek online bir şekilde bu emlak vergisi ödenebiliyor.


Bazı belediyeler bu sistemi aktif olarak kullanırken bazıları kullanmıyor.O yüzden öncelikle belediyenin bu sistemi kullanıp kullanmadığını öğrenmek gerekiyor.

Emlak vergisi ödememe cezası ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com