20 / 05 / 2024

Emlak vergisi kaç yılda bir verilir?

Emlak vergisi kaç yılda bir verilir?

Emlak vergisi mükellefleri ödemelerini gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapıyor.Peki emlak vergisi kaç yılda bir verilir?İşte emlak vergisi ödeme zamanı 2015..


Emlak vergisi kaç yılda bir verilir?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor.Emlak vergisi ödemeleri, söz konusu taşınmazların bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Ancak taşınmaz şehir dışında ise tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödemeleri kabul edilebiliyor.


İnternetten online bir şekilde de emlak vergisi ödenebiliyor. Ancak, internetten emlak vergisi ödeyebilmek için belediyelerin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması gerekiyor. 


200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı ile;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor. Peki emlak vergisi kaç yılda bir verilir?


Emlak vergileri senenin belirli dönemlerinde iki eşit taksit şeklinde ödeniyor. İsteyen vergi mükellefleri vergi borcunu ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor. Ancak ikinci taksit döneminde bu şekilde bir ödeme kabul edilmiyor.


Taşınmaz malların el değiştirmesi durumunda, söz konusu taşınmaz  için vergi ödemesi 1 sene sonra başlıyor. Örneğin, 2014'te satın alınmış olan evlerin emlak vergisi ödemeleri bu sene ödenirken; 2015 yılında yeni konut satın alanların emlak vergisi ödemeleri ise 2016 yılında başlayacak.

Emlak vergisi borcumu nasıl sorgularım?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com