18 / 05 / 2024

Emlak vergisi kaç taksitle ödenir?

Emlak vergisi kaç taksitle ödenir?

Taşınmazlar için devlet ödenmesi gereken vergiler arasında emlak vergisi de yer alıyor.Peki emlak vergisi nasıl ödenir?Emlak vergisi kaç taksitle ödenir?İşte emlak vergisi taksitleri 2015..


Emlak vergisi kaç taksitle ödenir?

Taşınmaz mal sahipleri, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre, vergi mükellefi oluyor.Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmazı olan vatandaşların her sene emlak vergisi borcunu ödemesi gerekiyor.


vergilendirme için taşınmaz mal sahibi olan vatandaşların belediyeye beyanname vermeleri gerekiyor.


Emlak vergisi beyanları, taşınmazın bulunduğu ilgili belediyenin Emlak Servisine veriliyor.  Emlak Vergisi; tapu kütüğünün adına tescilli emlak veya emlakların devlet veya devlet kurumlarına her yıl belirlenen tutarın yatırılması işlemi olarak biliniyor. 


Emlak vergisini zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 sayılı kanun hükümlerine göre tespit edilen oranda gecikme cezası ödemek zorunda oluyor.Peki emlak vergisi kaç taksitle ödenir?


Emlak vergisi 1. taksiti 1 Mart ile 31 Mayıs tarihleri arasında ödeniyor. Verginin 2. taksiti ise 1 Kasım ile 30 Kasım tarihleri arasında ödeniyor.


Buna göre 2015 yılında ödenecek emlak vergisinin 1. taksit ödeme dönemi içinde bulunuyoruz.


Vergi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor.Taşınmaz şehir dışında ise tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödemeleri kabul edilebiliyor.

Emlak vergisini internetten nasıl ödeyebilirim?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com