05 / 05 / 2024

Emlak vergisi işlemleri 2016!

Emlak vergisi işlemleri 2016!

1319 sayılı Kanun hükümlerine göre Türkiye sınırları içinde yer alan tüm taşınmazlar için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki 2016 yılında kimler nasıl emlak vergisi ödeyecek? İşte emlak vergisi işlemleri 2016...


Emlak vergisi işlemleri 2016!

Belediyelere taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında emlak vergisi de yer alıyor. Emlak vergisi ile ilgili yasal esaslara 1319 sayılı kanun kapsamında yer veriliyor. Peki 2016 yılında kimler nasıl emlak vergisi ödeyecek? İşte emlak vergisi işlemleri 2016...


Emlak vergisinin arsa,arazi, işyeri ve mesken sahipleri tarafından ödenmesi gerekiyor.  Ödenecek bedel, taşınmaza ve yer aldığı belediyeye göre belirleniyor.


Emlak vergisi hesaplamasında kullanılacak oranlar aşağıda sıralanıyor. Taşınmazın rayiç bedeli üzerinden bu oranların hesaplanması ile ödenecek bedeller bulunuyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Normal yörelerde emlak vergisi oranları 2016 

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Büyükşehirlerde emlak vergisi oranları 2016..

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6 


Ödemeler, taşınmaz malların bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online da yapılabiliyor.

Emlak vergisi ödemekten muaf olanlar!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com