26 / 04 / 2024

Emlak vergisi internetten yatıyor mu?

Emlak vergisi internetten yatıyor mu?

İki eşit taksit şeklinde ödenebilen emlak vergisi,taşınmazın bağlı bulunan belediyelere yatırılıyor. Peki emlak vergisi internetten yatıyor mu? İşte emlak vergisi ödemesine ilişkin bilgiler..


Emlak vergisi internetten yatıyor mu?

Emlak vergisi, bina, arsa veya arazi gibi taşınmazlara sahip olanların  ödemesi gereken vergiler arasında bulunuyor. Emlak vergisi yıl içinde iki taksitle  ödenebiliyor.Emlak vergisi ilk taksit 1 Mart-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında, ikinci taksit ise 1 Kasım-30 Kasım 2015 tarihleri arasında oluyor.


Emlak vergisi ödemesi için beyanname verilmesi gerekiyor.Beyannamenin yanında; tapu fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, binalar için yapı kullanma izni fotokopisi, binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak, bina, daire veya işyeri numarası), beyan sahibinin ikamet ve işyeri adresi, vergi numarası, o yıla ait bedelde damga pulu ile birlikte ilgili olduğu belediyenin Emlak Servisine başvuruluyor.


200 metrekareyi geçmeyen tek bir konuta sahip SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı'ndan emekli olup başka geliri olmayanlar ile bunların dul ve yetimleri; Emekli olmayan, başka yerden de geliri olmayan işsizler ve ev hanımları; Engelli vatandaşlarımız; Şehitlerin dul ve yetimleri; Gaziler ödemekten muaf tutuluyor.


Emlak vergisi internetten yatıyor mu?

Emlak vergisi sözkonusu taşınmazın bağlı olduğu belediyelere müracat ederek ödenebiliyor.Aynı zamanda PTT havalesi ya da Belediyelerin banka hesap numaralarına emlak vergisi mükellef numarasıyla ödeme şeklinde yapılıyor.


Emlak vergileri ödemeleri internetten online olarak da yatırılabiliyor. Ancak ödemenin yapılabilmesi için belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması gerekiyor.


Kimi belediyeler "e-belediye" hizmetini kullanırken; kimi belediyeler henüz bu sistemi kullanmıyor. Bu nedenle eğer bağlı olunan belediye söz konusu sistemi kullanıyorsa; emlak vergisi internet üzerinden ödenebiliyor.


Emlak vergisi beyannamesi 2015!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com