21 / 05 / 2024

Emlak vergisi ilk taksit ne zaman ödenir?

 Emlak vergisi ilk taksit ne zaman ödenir?

Taşınmaz mallara sahip taşınmaz sahiplerinin ödemesi gereken emlak vergisi bulunuyor.Peki emlak vergisi ilk taksit ne zaman ödenir?İşte emlak vergisi ilk taksit 2015..


Emlak vergisi ilk taksit ne zaman ödenir?

Türkiye sınırları içinde yer alan arsa,mesken,işyeri ve arazi gibi taşınmazlara sahip olan kişilerin emlak vergisi ödemesi gerekiyor. 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında da emlak vergisine ilişkin bilgilere yer veriliyor.


Emlak Vergisini, taşınmazın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa taşınmazı malik gibi tasarruf edenler ödüyor.Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükellef oluyor. 


Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.Söz konusu vergi, taşınmaz malın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre hesaplanıyor.Peki emlak vergisi ilk taksit ne zaman ödenir?


Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri Mart ayı itibari ile başladı.Vergi mükellefleri Mayıs sonuna kadar ödeme yapabilecek. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek.İsteyenler bu süre içerisinde ödemelerini tek seferde yapabiliyor.


Emlak vergisi ödemeleri bağlı belediyeye yapılıyor.Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 

Emlak vergisi ödeme yerleri 2015!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com