02 / 05 / 2024

Emlak vergisi hesaplama 2015!

 Emlak vergisi hesaplama 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor.Peki emlak vergisi nasıl hesaplanır?İşte emlak vergisi hesaplama 2015..


Emlak vergisi hesaplama 2015!

Emlak vergisinin, arsa, arazi, mesken ve işyeri sahipleri tarafından yılın belli dönemlerinde belli oranlarda ödenmesi gerekiyor.1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, kanunda belirtilen muafiyetler hariç tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor.


Vergi ödemeleri yılın Mart,Nisan,Mayıs ve Kasım aylarında iki eşit taksit halinde belediyeye yapılıyor. Vergi, internet üzerinden e-belediye sistemine giriş yapılarak da ödenebiliyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın değerine ve türüne göre belirleniyor.2015 yılı için meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor.İşyeri, dükkan gibi taşınmazlarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 3, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 6 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisi hesaplama 2015!

Büyükşehirde bir meskenin emlak vergisi hesabı..

Mesken değeri: 100 bin TL

Vergi oranı: Binde 2

Emlak vergisi: 200 TL


Büyükşehirde olmayan bir meskenin emlak vergisi hesabı..

Mesken değeri: 100 bin TL

Vergi oranı: Binde 1

Emlak vergisi: 100 TL


Emlak vergisi kimlerden alınır?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com