22 / 11 / 2024

Emlak vergisi engelli indirimi 2015!

Emlak vergisi engelli indirimi 2015!

Devlete iki eşit taksit şeklinde ödenen emlak vergisinden bazı taşınmaz sahipleri muaf tutuluyor.Peki engelliler emlak vergisi öder mi?İşte emlak vergisi engelli indirimi 2015..


Emlak vergisi engelli indirimi 2015!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan arsa, arazi, işyeri ve meskenler için ödenmesi gereken bir vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergi hususunda bazı muafiyetler bulunuyor.

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, sıfır oranlı emlak vergisi olarak da bilinen mesken vergi muafiyeti sadece 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni bulunan ve geliri olmayan ev sahipleri için geçerli oluyor.Peki engelliler emlak vergisi öder mi?

Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olan engelliler ,gaziler,işsizler,dul ve yetimler,emekliler de vergiden muaf tutuluyor.

Ancak, bu durumda olan kimseler otomatik olarak vergi muafı olmuyor. Bu kimselerin vergi muafiyetinden faydalanabilmesi için, belediyeye giderek,dilekçe vermeleri gerekiyor. 

Muafiyetten yararlandığından haberi olmayan mükellefler, vergi ödeyebiliyor. Bu durumda emlak vergisinin iadesi msöz konusu oluyor.Emlak vergisi engelli indirim formu aşağıda yer alıyor:

Emlak vergisi engelli indirim formu..

Tarih:   

...../....../......

................. BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

Emlâk Vergisi Kanununun 8 inci maddesi uyarınca aşağıda vasıfları açıklanan meskenime indirimli bina vergisi oranı uygulanmasını talep ediyorum.

Türkiye sınırları içinde hisseli veya tam mülkiyet kapsamında brüt yüzölçümü 200 m2’yi geçmeyen tek meskenim dışında başka meskenim bulunmamakta olup bu mesken muayyen zamanlarda dinlenme amacıyla değil, daimi olarak kullanılmaktadır.

Bu bilgilerin doğruluğunu kabul eder, gereğini arz ederim.

ADRES:                                                                                                                    MÜKELLEF                                                        Adı ve Soyadı

                                                            (İmza)

GAYRİMENKULÜN:

Bina Vergisi Sicil No    : ....................................

Belediyenin Adı      : ......................................

Mahallesi    : ...........................................

Cadde ve Sokağı   : .......................................

Kapı ve Daire No   : .......................................

Pafta No   : ....................................

Ada No : ..................................................

Parsel No   : ...................................

EK - Özürlü kimlik kartı fotokopisi veya sağlık kurulu raporu fotokopisi.

Eşi çalışan ev hanımı emlak vergisi öder mi?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com