29 / 04 / 2024

Emlak vergisi en son ödeme tarihi 2016!

 Emlak vergisi en son ödeme tarihi 2016!

Emlak vergisi, her sene ev, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından belediyeye 2 taksitte ödeniyor. Peki 2016 yılında emlak vergisi en son ne zaman ödenecek? İşte emlak vergisi en son ödeme tarihi 2016...


Emlak vergisi en son ödeme tarihi 2016!

1319 sayılı Emlak Vergi Kanununa göre emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için ödenen vergi olarak biliniyor.  Bu tür taşınmazı olan vergi mükellefleri emlak vergisi ödemekle yükümlü oluyor. 


Ancak meskenlerde vergi için muafiyet uygulaması da bulunuyor. Geliri olmayan ev hanımları, gaziler, emekliler, işsizler, engelliler, dul ve yetimler eğer tek meskenleri varsa ve bıu ev 200 metrekareden küçükse ödemelerden muaf olabiliyor.


Ancak tek evin yanı sıra bir arsa ya da arazinin olması durumunda bu taşınmazlar için yine vergi ödenmesi gerekiyor. Bu koşulları taşımayan ev sahipleri de vergi ödemek ile mükellef oluyor.


Vergiden muaf olmayanların ödemeleri gereken vergi, İki taksit halinde ödenebiliyor. Verginin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında ödeniyor.Peki 2016 yılında emlak vergisi en son ne zaman ödenecek? İşte emlak vergisi en son ödeme tarihi 2016...


Vergide ilk taksit ödeme dönemi 31 Mayıs 2016 itibariyle sona eriyor. 2016 yılı emlak vergisi ikinci taksit dönemi son günü ise 31 Kasım olarak belirleniyor. 


Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yatırılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 

Kirada evim var emlak vergisi öder miyim?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com